Over ons

Oldtimer Bromfietsclub De Bromvliegers is opgericht in 2002. Het is een vereniging voor oldtimer bromfietsen van 20 jaar en ouder.

Als lid van De Bromvliegers krijg je:

  • Gratis deelname aan 6 toertochten per jaar
  • Gratis 3x per jaar het full colour clubblad Vliegenmepper
  • Heb je toegang tot de algemene ledenvergadering 1x per jaar
  • Heb je toegang tot de foto en filmavond 1x per jaar
Léon de Louw
Voorzitter
Henk van Lierop
Penningmeester
Mari Berkvens
Vice Voorzitter
Maarten Kluijtmans
Ritcoördinator
Jolanda Thomassen
Secretaris

Oldtimer Bromfietsclub De Bromvliegers is opgericht op 01 juli 2002.

De grootste successen die de club heeft behaald zijn in 2005, 2009 en 2013 wanneer men maar liefst drie keer het wereldrecord largest parade of mopeds organiseert waarbij de club het officiële Guinness World Record voor “The Largest Parade of Mopeds” in 2005 en 2009 op hun naam mag schrijven. Deze gaan dan ook de boeken in als de officiële wereldrecordhouder voor het organiseren van het grootste bromfiets evenement ter wereld. Tevens weet men in 2013 het record voor de langste rij trapskelters en de langste bromfiets ter wereld te vestigen. Bij alle pogingen is het dorp Zijtaart het toneel geweest waar duizenden toeschouwers konden genieten van wat met trots het grootste rijdende museum ter wereld genoemd mag worden. In 2017 vierde de vereniging haar 15-jarig bestaan. Tijdens dit jubileumseizoen is er onder andere een bromfietsshow met thematentoonstelling georganiseerd bij clubhuis Café Zaal Kleijngeld te Zijtaart. Op deze tentoonstelling die als thema “De Bromvliegers 15 jaar vliegensvlug in de tijd terug” droeg was iedereen van harte welkom om de tijd van nozems en vetkuiven opnieuw te ervaren.

Inmiddels kijken we op dit moment met z’n allen alweer reikhalzend uit naar ons 25 jarig jubileum!

Ons full colour clubblad “Vliegenmepper” komt 3x per jaar uit.

Heb je zelf een mooi verhaal of een mooie foto van jouw bromfiets, snorfiets of solex en wil je in aanmerking komen voor de Vliegenmepper? Dat kan! Neem dan contact op met onze redactie door het klikken op deze link. (redactie@bromvliegers.nl)

Evenementen
Per seizoen worden er 6 toertochten georganiseerd welke allemaal de volgende opzet kennen:
Rijdend Museum
Iedereen kan vrij komen kijken naar het grootste rijdende museum van het land. Leden kunnen gratis deelnemen aan onze toertochten als je in het bezit bent van een bromfiets, snorfiets of solex van 20 jaar of ouder. Geen lid, geen probleem. Niet leden zijn natuurlijk ook van harte welkom. Je kan jezelf inschrijven op locatie tegen betaling.
Route
De toertochten zijn volledig uitgezet door middel van gekleurde borden. We kennen geen voorrijder, ieder rijdt in eigen tempo, in groepsverband of individueel. Bij elke toertocht is een bezemwagen aanwezig.
Startpakket
Voor leden van De Bromvliegers is het startpakket gratis. Niet leden ontvangen na betaling een startpakket. Het startpakket bevat een routebeschrijving, consumptiebon(nen) en een blijvende herinnering in de vorm van een schildje.
Pauzeplaats
De organisatie zorgt voor een geschikte pauzeplaats op de route waar een consumptie kan worden genuttigd.
Bezemwagen
Bij elke rit is een bezemwagen aanwezig. Een deelnemer kan de bezemwagen bij pech onderweg bellen. Op vertoon van het deelnamebewijs zal de bezemwagen de deelnemer met pech onderweg bijstaan en indien nodig terugbrengen naar de pauzeplaats of naar het eindpunt als dit mogelijk is.