Over onze ritten

Evenementen

OBC De Bromvliegers is al sinds de oprichting in 2002 een vereniging welke zich onderscheid door de vele activiteiten. Sedert enkele jaren wordt het jaarprogramma gepresenteerd onder de naam “De Brabantse Bromfiets Dagen”.

De evenementen van De Bromvliegers zijn groots van opzet, en kennen enkele vaste ingredienten. Met een gemiddelde opkomst van zo’n 300 voertuigen per evenement behoren zij wereldwijd tot de grootste in hun soort. Per seizoen worden er 6 toertochten georganiseerd, welke allen de volgende opzet kennen.

•Static Show/Rijdend Museum.
Er is voorafgaand en na afloop van de topertocht een voor publiek gratis toegankelijke show, men kan vrij komen kijken naar het grootste rijdende museum van het land, belangstelling en waardering voor de hobby en het materieel van de deelnemers is daarbij een belangrijke factor.

•Routeborden & Eigen tempo.
De toertochten zijn volledig uitgepijld middels borden, we kennen geen voorijder, ieder rijd in eigen tempo, in groepsverband of individueel

•Startpakket & Vaantje.
De niet leden van de Bromvliegers ontvangen na betaling van een geringe eigen bijdrage een startpakket voor leden van de Bromvliegers is dit gratis het startpakket bevat, consumptiebon(nen) en een blijvende herinnering in de vorm van een vaantje. Ook een routebeschrijving behoort tot het startpakket.

•Pauzeplaats.
De organisatie zorgt voor een geschikte pauzeplaats op de route alwaar een consumptie kan worden genuttigd.

•Bezemwagen.
Bij elke rit is een bezemwagen aanwezig welke de deelnemers, op vertoon van zijn of haar deelnamebewijs, bij pech onderweg bij zal staan en/of terug zal brengen naar het startpunt.

Bovenstaande formule staat garant voor een dagje onbezorgd brommen, meedoen aan een evenement van De Bromvliegers is puur genieten van de omgeving en van uw en andersmans voertuigen. De organisatie zal alles in het werk stellen u zo veel als mogelijk zorgen uit handen te nemen.  De evenementen van De Bromvliegers zijn in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot leidend in de bromfiets wereld. Met de ervaring van meer dan 50 grootschalige bromfietsevenementen op zak, en de organisatie van 3 succesvolle wereldrecordpogingen, durven wij te stellen dat De Bromvliegers de grootste bromfiets evenementen ter wereld organiseren.

heeft u een bromfiets/snorfiets/solex van 20 jaar of ouder? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen. Uw voertuig hoeft heus niet in showroom staat te verkeren, door de grote opkomst is er altijd wel een deelnemer aanwezig met een soort gelijk of in soort gelijke staat verkerend voertuig. Schroom niet uw roestige Solex naast een in perfecte staat gerestaureerde Royal Nord te parkeren, juist deze samenhorigheid is typerend voor onze evenementen.

U bent van harte welkom eens een kijkje te komen nemen of zelf deel te nemen! Kies in het menu de pagina van het evenement van uw keuze, wij zien u graag in ons rijdend museum!a