Bromvliegers

Nederlands' grootste oldtimer bromfietsclub

Terug van weggeweest Sint-Oedenrode

150 150 Mari Berkvens

Op zondag 9 oktober organiseert De Bromvliegers een nieuwe rit, genaamd “Terug van weggeweest”. Deze rit start vanuit een nieuwe locatie, Zalencentrum De Beckart in Sint-Oedenrode.

Inschrijven voor deze rit kan vanaf 09.30 uur tot 10.30 uur. Start locatie Zalencentrum De Beckart in Sint-Oedenrode, om 10.30 starten de solexen en om 11.00 uur de andere deelnemers.

Lady’s Ride

150 150 Mari Berkvens

meer info volgt.

Veghels Bromfiets treffen in Mariaheide

150 150 Mari Berkvens

Nadere informatie volgt

Holder de Polder

150 150 Mari Berkvens

meer informatie  volgt.

Zijtaart Bromt meer

150 150 Mari Berkvens

Op zondag 19 juni 2022 van 09.30 tot 10.30 bij Café Zaal Kleijngeld aan de pastoor Clerkxstraat in Zijtaart en is mogelijk met een brom/snor fiets of solex van 20 jaar of ouder voorzien van kenteken en deugdelijke verzekering. De starttijd normaal is voor solexen om 10.30 en de bromfietsen om 11.00 uur, maar voor deze rit kunnen deze wat later zijn.
De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Kosten deelname voor niet leden is 10 euro. Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.

Voor meer informatie 0492-46 58 54 / 06-28 88 82 91

Voorjaarsrit 2022 Gerwen

150 150 Mari Berkvens

De tweede toertocht van 2022 van de Bromvliegers startte in Gerwen bij gemeenschapshuis D’n Heuvel in samenwerking met restaurant de 3 Gebroeders en café de Stam. Voorgaande jaren startte deze rit in Stiphout maar de start locatie is daar gesloopt, daarom werd uitgeweken naar het kerkdorp Gerwen van de gemeente Nuenen.

Het was een mooie stralende dag ideaal bromfiets weer, om 09.15 melden de eerste deelnemers zich al in Gerwen bij en rond het gemeenschapshuis en rond 10.00 uur stond het al mooie vol. Vele kwamen weer bekende tegen maar er kwamen ook weer verschillende niet leden naar onze toertocht. Vandaag waren er 53 niet leden en 157 leden aan de start in Gerwen om 10.30 vertrokken de solexen en de snorfietsen rond 11.00 uur mochten de bromfietsen aan de tocht beginnen.

Deze liep van Gerwen naar Mierlo en Lierop om langs Someren naar Asten te gaan toen werd richting Liessel aangehouden toen naar de pauzeplaats in Zeilberg bij Café zaal de Bright Side. Hier hadden ze een mooie buffetje klaargezet voor de hongerige rijders, op het zonnig terras was het volle bak en iedereen genoot van het lekkere weer, na een broodje of een soepje en wat drinken konden de deelnemers de toertocht weer vervolgen.

De tocht ging buiten om Deurne heen en toen werd richting Bakel gereden om hierna Aarle Rixtel aan te houden. Toen via Croy naar Stiphout en door de bossen weer naar de star locatie in Gerwen. De medewerkers van de bezemwagen hadden weer een rustige dag ze 2x de fietspomp nodig gehad voor een te slappe band en hadden 1 uitvaller geholpen.

Bekijk hier de foto’s

Voorjaarsrit in Gerwen

150 150 Mari Berkvens

Op zondag 22 Mei 2022 organiseert Nederlands grootste oldtimer bromfietsclub “De Bromvliegers” de Voorjaarsrit haar 2e evenementen van het seizoen. Iedereen met een goed verzekerde bromfiets of Solex van tenminste 20 jaar oud kan deelnemen aan deze toertocht. De tocht gaat over mooie, vaak rustige Brabantse wegen.
Inschrijven voor deze rit kan vanaf 09.30 uur tot 10.30 uur start locatie Gemeenschapshuis D’n Heuvel, Heuvel 11 in Gerwen om 10.30 starten de solexen en om 11.00 uur de andere deelnemers.
De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Kosten deelname voor niet leden is 10 euro. Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.

Voor meer informatie 06-25444759.

 

Gouwe Ouwe Rit 2022 in Aarle-Rixtel,

150 150 Mari Berkvens

De eerste toertocht van de Bromvliegers in 2022 was weer in Aarle-Rixtel bij de Dreef. Na een afwezigheid van twee jaar i.v.m. Corona waren we weer heel blij om weer met onze toertochten te mogen starten.

Twee jaar geleden kregen wij net voor deze toertocht te horen dat we de eerste 4 weken geen evenement mocht organiseren, wie had toen kunnen denken dat het bijna twee jaar werd. Vanaf 09.30 waren de deelnemers welkom en dat was ook te merken al vroeg waren vele deelnemers aanwezig bij de Dreef.  

Met een temperatuur van rond de 18 graden was het een stuk warmer dan de vorige edities. De route was dit jaar via Helmond en Lierop naar Sterksel toen door Maarheeze en Soerendonk naar Gastel waar de pauzeplaats was bij de Cranehoeve, hier werden we getrakteerd op een broodje kroket of Frikandel, Na de pauze werd de toertocht vervolg via Leende en Heeze hierna door Geldrop en langs Mierlo om door Stiphout naar Aarle-Rixtel te rijden al met al was het ook deze keer weer een mooie rit door het Brabantse land. Dankzij het mooie weer waren er 167 leden van de Bromvliegers en 35 niet leden naar Aarle-Rixtel gekomen. De bezemwagen reed deze keer niet voor niets mee, jammer genoeg was er 1 uitvaller.

Bekijk hier de foto’s

Gouwe Ouwe rit in Aarle Rixtel

150 150 Mari Berkvens

Zondag 24 april organiseert Nederlands grootste oldtimer bromfietsclub “De Bromvliegers” weer haar 1e evenementen van haar toerseizoen 2022 met de Gouwe Ouwe Rit vanuit Aarle-Rixtel. Iedereen met een goed verzekerde bromfiets of Solex van tenminste 20 jaar oud kan deelnemen aan deze toertocht. De tocht gaat over mooie, vaak rustige Brabantse wegen.
De inschrijving vindt plaats bij MFA De Dreef De inschrijving is geopend van 09.30 tot 10.30 uur bij: De Dreef De Duivenakker 76 Aarle-Rixtel om 10.30 uur starten de solexen en om 11.00 uur de andere deelnemers.
De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Kosten deelname voor niet leden is 10 euro.  Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.

Voor meer informatie 0492-463210

Algemene ledenvergadering de Bromvliegers

150 150 Mari Berkvens

De Zaal is open vanaf 19.30 uur.

Aanvang algemene ledenvergadering 20.00 uur.

Houd bij binnenkomst je coronatoegangsbewijs en je geldig identificatiebewijs bij de hand.

Zo zorgen we samen voor een snelle doorstroom.

Het dragen van een mondkapje is verplicht. Houd er rekening mee dat de geldingsduur van het zogenoemde coronatoegangsbewijs (ctb) is verkort en gaat vanaf vrijdag 4 februari 2022 in. Eerder was het ctb na vaccinatie nog onbeperkt geldig, maar die regels heeft Nederland veranderd. Nu is zo’n bewijs nog 270 dagen geldig na je tweede prik, na herstel van corona krijg je 180 dagen een groen vinkje bij het binnen gaan van bijvoorbeeld horecazaken. Met de verandering worden de regels gelijkgetrokken met andere Europese landen. Als je een booster hebt genomen, is je ctb op dit moment onbeperkt geldig. Kijk op rijksoverheid.nl voor de meest recente informatie.

 

Graag tot ziens op de algemene ledenvergadering,

 

Bestuur Oldtimer Bromfietsclub de Bromvliegers
www.bromvliegers.nl

 

Blijf gezond, pas goed op jezelf en op elkaar.