De Bromvliegers

Nederlands' grootste oldtimer bromfietsclub

Filmavond

150 150 Bromvliegers Webmaster

De filmavond met een compilatie van al onze evenementen van 2018. Deze avond begint om 20.00 uur en de zaal is om 19.30 uur open.

Brabantse Bromfiets Beurs

150 150 Bromvliegers Webmaster

Bezoek onze jaarlijkse bromfiets beurs voor onderdelen etc. voor je bromfiets. Tevens is er plek om een kraam te huren.

Foto contactavond

150 150 Mari Berkvens

Op dinsdag 20 November worden er in zaal Kleingeld in Zijtaart de foto’s die zijn gemaakt van de toertochten in 2018 getoond.

Aanvang 20.00 uur zaal open om 19.30 uur

Brabantse Bromfiets Beurs

150 150 Bromvliegers Webmaster

Op zoek naar onderdelen voor je brommer of gereedschap om aan je brommer te sleutelen? Of gewoon gezellig rondkijken wat er allemaal is en andere brommer liefhebbers ontmoeten? Bezoek dan onze jaarlijkse Brommer Beurs in de Laco Sporthal De Beemd in Veghel. Deze beurs is op zondag 6 januari, aanvang 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Entree is €5,-.

Wil je zelf spullen verkopen die gerelateerd zijn aan brommers? Dan is het mogelijk om een kraam te huren. Mail naar voorzitter@bromvliegers.nl of neem contact op met het nummer op de flyer.

Rondum Skendel 2018

150 150 Mari Berkvens

Vandaag was alweer de laatste toertocht van het Bromvlieger seizoen 2018 in Schijndel, en net als voorgaan de jaren waren we weer te gast bij het Pakhuyzz aan de Oude steeg.  De leden en vrijwilligers van het Skendels Brom Gruupke hadden onder leiding van Toon Verstappen weer een mooie route uitgezet over de Brabantse wegen ook dit jaar was weer gekozen voor een toertocht in de acht vorm dat wil zeggen dat de pauze plaats op de zelfde locatie is als de start en finish van de toertocht. de eerste ronden ging via Olland en Liempde en Gemonde naar Maaskantje om hierna via Den Dungen  terug te rijden naar het startpunt. In het pakhuyzz konden alle deelnemers kiezen uit twee heerlijke soepen die men kreeg bij inlevering van het bonnetje. Verder kon men ook nog zelf broodjes kopen met een balgehakt of ander beleg. Na de pauze ging de toertocht verder via Heeswijk Dinther en Vorstenbosch toen langs de Bedafse bergen richting Middelrode en zo weer terug naar de Oude steeg in Schijndel, er waren vandaag 247 deelnemers waarvan 81 niet leden dus weer een geweldige opkomst. Voor de Bezemwagen was het vandaag een saaie dag want beide heren hadden niet te doen gehad want er waren vandaag geen uitvallers. Na afloop van de toertocht werden de Brommy Awards uitgereikt aan de leden die alle 6 de toertochten hadden meegereden dit jaar er waren maar liefst 90 leden die deze mooie Award in ontvangst mochten nemen. Hierna werd iedereen bedankt voor hun deelname en graag tot volgend jaar of tot ziens tijdens één van onze winterprogramma avonden.

Foto’s deel 1: https://bromvliegers.nl/fotos/?album=6609655746486727473&username=debromvliegers

Foto’s deel 2: https://bromvliegers.nl/fotos/?album=6609860800819762929&username=debromvliegers

 

 

 

Rondum Skendel

150 150 Bromvliegers Webmaster

 

07 oktober 2018: Rondum SCHIJNDEL,

Locatie:  Het Pakhuyzz aan het evenementen terrein de steeg in Schijndel.

Ook dit jaar zijn we weer te gast in Schijndel bij Het Pakhuyzz aan de oude steeg 2-4 vanaf 09.30 tot 10.30 uur kunt u hier inschrijven. De start van de Solexxen is rond 10.30 en de overige deelnemers mogen om 11.00 uur van start.

De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.

Veghels bromfiets treffen is onderdeel van de “Brabantse Bromfiets Dagen” waarbij in het jaar ook ritten georganiseerd worden vanuit Aarle Rixtel, Oirschot, Zijtaart, Rosmalen, Veghell. Voor meer informatie 0492-46 58 54 / 06-28 88 82 91

De rit is uitgepijld en een bezemwagen is aanwezig.
kosten deelname 7 euro voor niet leden.

Graag tot dan!

 

Lady’s Ride 2018

150 150 Mari Berkvens

Vandaag hebben we voor de 1e keer de Lady’s Ride gereden onder de vlag van de Bromvliegers. Na ontvangst van een schildje en een consumptiebon kon men gezellig aanschuiven bij de andere dames op het terras van zaal Kleingeld in Zijtaart. Hier zatten de dames te genieten van de zon en een bakje koffie of  thee met een plakje cake. Er waren 18 dames die zich hadden ingeschreven voor de toertocht. 12 leden en 6 niet leden. Tegen de klok van 11.00 uur werd tijd om te vertrekken, er waren 2 voorrijders 1 voor de groep solexen en 1 voor de groep bromfietsen. Bij vertrek werden ze uitgezwaaid door de mannen. De toertocht vertrok vanuit Zijtaart richting Nijnsel naar Son en Breugel en via Gerwen naar Lieshout waar de pauze was. Dit was bij Bakkerij Thoonen er was koffie en thee en een heerlijk worstenbroodje uit eigen bakkerij. Ook kregen de dames als verassing een rondleiding door de bakkerij en dat was heel interessant en mooie. Daarna was het weer tijd om te vertrekken. De rit ging verder richting Aarle-Rixtel via Beek en Donk naar Gemert, om via Boerdonk, en Keldonk weer richting Zijtaart terug te keren. Het was een rit van ongeveer 50 kilometer. Aangekomen bij Café zaal Kleingeld werden ze ter afsluiting nog getrakteerd op  rundsoep met stokbrood en kruidenboter.

Bekijk hier de foto’s

Ladies Ride

150 150 Léon de Louw

Een toertocht voor alleen ladies.

Inschrijven is op zondag 16 September vanaf 10.00 uur tot 11.00 uur bij Cafe Zaal Kleijngeld aan de pastoor Clerkxstraat in Zijtaart en is mogelijk met een brom/snor fiets of solex van 20 jaar of ouder voorzien van kenteken en deugdelijke verzekering.

Deze rit is uitgezet over de mooie Brabantse wegen en lanen, ook word er een pauzeplaats aangedaan waar men iets kan drinken of eten.  Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.

 

Veghels bromfietstreffen 2018

150 150 Mari Berkvens

De derde zondag van augustus dan moet je in Mariaheide zijn dachten veel bromfiets liefhebbers gisteren. Maar liefst 298 inschrijvingen waren er waaronder 107 niet leden. Om 9 uur stonden de eerste deelnemers al op het Dobbelsteenplein bij café D’n Brouwer om aan de vijfde rit van de Bromvliegers dit jaar mee te rijden. Na dat men zich had ingeschreven en een lekker bakje koffie had gehaald konden mensen ook nog een bezoek brengen aan de kofferbak verkoop markt aan de overkant van de straat. Deze keer gingen de solexrijders klokslag half elf van start wederom gevold om elf uur door de bromfietsen en het was weer een mooie slinger door het Brabantse land uitgezet de Wim van de Pas en zijn vele helpers. De route ging via Erp, Boekel, en Volkel richting Mill waar bij de Valkhoeve de pauzeplaats was en geef maar eens bijna driehonderd hongerige bromfiets en solexrijders wat te eten. Na de pauze werd richting Langeboom aangehouden om via Zeeland Schaijk en Nistelrode weer in Mariaheide terug te komen, het was weer een mooie rit. Na terugkomst bij café D’n Brouwer had inmiddels trio O.L.K. plaatsgenomen op het podium en zorgde voor live muziek. De bezemwagen had deze keer twee pech gevallen opgepikt en op de startplaats afgeleverd.

Voor de foto’s deel 1 klik hier.https://photos.app.goo.gl/KuEV5pKWGrx9zqnv8

Voor de foto’s deel 2 klik hier.https://photos.app.goo.gl/NvGtGB6baF37HdR46

 

Volgend Bromvlieger evenementen zijn 16 september Ladies Ride

7 Oktober Rondum Skendel.

Veghels Bromfiets Treffen

150 150 Bromvliegers Webmaster

 

De rit waar het ooit allemaal begon! vindt ook in 2018 weer plaats in Mariaheide.

Start vanaf het dobbelsteenplein in het dorp Mariaheide, tussen Uden en Veghel op: 19 augustus 2018

Ook dit jaar zijn we weer te gast in Mariaheide bij cafe D’n Brouwer alwaar we vanaf 09.30 tot 10.30 uur gaan verzamelen. De start van de Solexxen is rond 10.30 en de overige deelnemers mogen om 11.00 uur van start.

De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.

Veghels bromfiets treffen is onderdeel van de “Brabantse Bromfiets Dagen” waarbij in het jaar ook ritten georganiseerd worden vanuit Aarle Rixtel, Oirschot, Zijtaart, Rosmalen, en Schijndel. Voor meer informatie 0492-46 58 54 / 06-28 88 82 91

De rit gaat ongeacht het weer altijd door, is uitgepijld en een bezemwagen is aanwezig.
kosten deelname 7 euro voor niet leden.

Cafe D’n Brouwer zorgt ervoor dat er na afloop weer een leuke nazit in Mariaheide kan plaatsvinden dus komt allen!!