Bromvliegers

Nederlands' grootste oldtimer bromfietsclub

Voorjaarsrit in Venhorst 2024

150 150 Mari Berkvens

Vandaag was het dan zover de eerste voorjaarsrit van uit Venhorst, een groep fanatieke bromfiets vrienden groep uit Boekel had de uitdaging aangenomen om zorg te dragen voor de voorjaarsrit. Vanaf 09.30 waren de deelnemers welkom in gemeenschapshuis de Horst aan het sint Josephplein in Venhorst hier kon men zich inschrijven voor de toertocht van vandaag. Alle deelnemers kregen een herinnering schildje routebeschrijving  en 3 consumptie bonnen die vandaag gebruikt konden worden voor Koffie/thee kops soep en een glas drinken. Vanaf 10.30 konden de deelnemers starten en via de N277 kwamen de deelnemers door Wilbertoord toen over de rotonde naar Mill om hierna in Beers rechtdoor te gaan bij de stoplichten naar de Kraaijenbergse Plassen over de brug en langs de dijk naar Linden, door de polder richting Gassel. Hier rechts richting Grave maar halverwege links naar richting Escharen bij het sportevenement een kleine wijziging maar alles kwam weer op de goeie weg toen weer naar Mill net buiten Mill richting Volkel om weer langs de N277 richting Venhorst te gaan. In gemeenschapshuis de Horst  was de pauzeplaats ze hadden voor de deelnemers Erwtensoep of Kippensoep of tomatensoep voor een bonnetje ook konden ze nog broodjes kopen. Na de pauze begon het tweede deel van de voorjaarsrit richting Landhorst toen via de N272 naar Oploo binnendoor richting Boxmeer. Net voor de A73 overstekken en hierna naar sint Anthonis, via mooie landwegen langs Ledeacker af weer naar Landhorst om via de Quaweg weer naar Venhorst te rijden. Bij deze dank voor de dames en heren die vandaag de voorjaarsrit hebben mogelijk gemaakt hartelijk dank hiervoor het was een geweldige dag met een mooi rit.

Klik hier voor de fotos

 

Gouwe Ouwe rit 2024

150 150 Mari Berkvens

Eindelijk het nieuwe seizoen van de Bromvliegers gaat weer van start. Zoals al jaren is de eerste rit in Aarle Rixtel bij sporthal de Dreef. De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig wat betreft regen en de temperatuur maar er hadden zich toch 120 deelnemers gemeld aan de inschrijftafel om deel te nemen aan de toertocht. Bij het inschrijven kregen alle deelnemers een routebeschrijving een herinnering schildje en drie consumptiebonnen 1 voor een kop koffie of thee bij de Dreef 1 voor een kop soep bij de pauzeplaats en 1 voor een consumptie bij de Dreef. Vanaf 10.30 konden zowel de solexrijders als de bromfietsrijders vertrekken voor de toertocht. Via Aarle Rixtel werd richting Bakel gegaan om hier buitenom naar Deurne te rijden ook hier werd de bebouwde kom gemeden. Hierna langs de Kazerne in Vredepeel om zo naar Merselo te rijden hier maakt we een rondje om het dorp en daarna werd de toertocht vervolgd naar Overloon wat bij café Bos en Berg was de Pauzeplaats. Hier hadden ze gezorgd voor een kop heerlijke tomatensoep met balletjes en de deelnemers konden ook nog een broodje kroket of frikandel kopen. Na de Pauze werd de toertocht vervolgt richting Westerbeek via de bebouwde kom richting Elsendorp toen langs Handel en Gemert Richting Beek en Donk om via het Broek weer in Aarle Rixtel te arriveren. Bij sporthal de Dreef konden de deelnemers nog nageniet van de mooie tocht onder het genot van een drankje. De bezemwagen reed vandaag voor 1 persoon gelukkig mee, door een technische storing kon hij de toertocht niet afmaken maar werd mooie naar de start locatie gebracht. Het was weer een mooie tocht dit jaar, hierbij wil ik alle vrijwilligers weer bedanken die deze dag me mogelijk hebben gemaakt.

Bekijk hier de fotos

Terug van Weggeweest in Nijnsel 2024

150 150 Mari Berkvens

Op zondag 6 Oktober 2024 hebben we onze laatste toertocht van 2024. inschrijven van 09.30 tot 10.30 bij zalencentrum de Beckart aan de Oude Lieshoutseweg 7, 5492HT in Nijnsel en is mogelijk met een brom/snor fiets of solex van 20 jaar of ouder voorzien van kenteken en deugdelijke verzekering. De starttijd is voor solexen en bromfietsen is om 10.30.
De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Kosten deelname voor niet leden is 12 euro. Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.

Voor meer informatie 0492-46 58 54 / 06-28 88 82 91

Veghels Bromfiets treffen 2024

150 150 Mari Berkvens

Veghels Bromfiets treffen de rit waar het ooit allemaal begon! vindt ook in 2024 weer plaats in Mariaheide.

Start vanaf het dobbelsteenplein in het dorp Mariaheide, tussen Uden en Veghel op:  zondag 18 augustus 2024.
Ook dit jaar zijn we weer te gast in Mariaheide bij café D’n Brouwer alwaar we vanaf 09.30 tot 10.30 uur kunnen inschrijven. De start van de Solexen en bromfietsen is vanaf 10.30.
De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.
Voor meer informatie 0492-46 58 54 / 06-28 88 82 91
kosten deelname 12 euro voor niet leden.

Holder de Polder 2024

150 150 Mari Berkvens

Binnen kort meer info over deze toertocht

Zijtaart Bromt Meer 2024

150 150 Mari Berkvens

Zijtaart Bromt Meer op zondag 16 juni 2024. vanaf 09.30 tot 10.30 inschrijven bij Café Zaal Kleijngeld aan de pastoor Clerkxstraat in Zijtaart en is mogelijk met een brom/snor fiets of solex van 20 jaar of ouder voorzien van kenteken en deugdelijke verzekering. Let op de starttijd is 11.00 uur voor zowel solexen en bromfietsen i.v.m. de mis.
De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommer motto van De Bromvliegers. Kosten deelname voor niet leden is 12 euro. Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.

Voor meer informatie 0492-46 58 54 / 06-28 88 82 91

Voorjaarsrit in Venhorst 2024

150 150 Mari Berkvens

Op zondag 26 Mei 2024 organiseert Nederlands grootste oldtimer bromfietsclub “De Bromvliegers” de Voorjaarsrit haar 2e evenementen van het seizoen. Iedereen met een goed verzekerde bromfiets of Solex van tenminste 20 jaar oud kan deelnemen aan deze toertocht. De tocht gaat over mooie, vaak rustige Brabantse wegen.
Inschrijven voor deze rit kan vanaf 09.30 uur tot 10.30 uur De nieuwe star locatie is Gemeenschapshuis De Horst sint Josephplein 14 in Venhorst om 10.30 starten de solexen samen met de bromfietsen.
De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Kosten deelname voor niet leden is 12 euro. Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.

Voor meer informatie 06-28888291

Gouwe Ouwe Rit in Aarle Rixtel 2024

150 150 Mari Berkvens

Zondag 21 april organiseert Nederlands grootste oldtimer bromfietsclub “De Bromvliegers” weer haar 1e evenementen van haar toerseizoen 2024 met de Gouwe Ouwe Rit vanuit Aarle-Rixtel. Iedereen met een goed verzekerde bromfiets of Solex van tenminste 20 jaar oud kan deelnemen aan deze toertocht. De tocht gaat over mooie, vaak rustige Brabantse wegen.
De inschrijving vindt plaats bij MFA De Dreef De inschrijving is geopend van 09.30 tot 10.30 uur bij: De Dreef De Duivenakker 76 Aarle-Rixtel om 10.30 uur starten de solexen en ook de andere deelnemers kunnen vanaf dan starten.
De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Kosten deelname voor niet leden is 12 euro.  Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.

Voor meer informatie 0492-463210

Foto en Filmavond 2023

150 150 Mari Berkvens

Het seizoen 2023 zit er bijna op, maar om de toertochten van dit jaar nog een keer te beleven houden we op donderdag 30 November voor de leden van de Bromvliegers een foto en filmavond nieuwe editie in Zaal Kleingeld in Zijtaart.  Deze begint om 20.00 uur zaal open vanaf 19.30 uur.