Voorjaarsrit 2022 Gerwen

150 150 Mari Berkvens

De tweede toertocht van 2022 van de Bromvliegers startte in Gerwen bij gemeenschapshuis D’n Heuvel in samenwerking met restaurant de 3 Gebroeders en café de Stam. Voorgaande jaren startte deze rit in Stiphout maar de start locatie is daar gesloopt, daarom werd uitgeweken naar het kerkdorp Gerwen van de gemeente Nuenen.

Het was een mooie stralende dag ideaal bromfiets weer, om 09.15 melden de eerste deelnemers zich al in Gerwen bij en rond het gemeenschapshuis en rond 10.00 uur stond het al mooie vol. Vele kwamen weer bekende tegen maar er kwamen ook weer verschillende niet leden naar onze toertocht. Vandaag waren er 53 niet leden en 157 leden aan de start in Gerwen om 10.30 vertrokken de solexen en de snorfietsen rond 11.00 uur mochten de bromfietsen aan de tocht beginnen.

Deze liep van Gerwen naar Mierlo en Lierop om langs Someren naar Asten te gaan toen werd richting Liessel aangehouden toen naar de pauzeplaats in Zeilberg bij Café zaal de Bright Side. Hier hadden ze een mooie buffetje klaargezet voor de hongerige rijders, op het zonnig terras was het volle bak en iedereen genoot van het lekkere weer, na een broodje of een soepje en wat drinken konden de deelnemers de toertocht weer vervolgen.

De tocht ging buiten om Deurne heen en toen werd richting Bakel gereden om hierna Aarle Rixtel aan te houden. Toen via Croy naar Stiphout en door de bossen weer naar de star locatie in Gerwen. De medewerkers van de bezemwagen hadden weer een rustige dag ze 2x de fietspomp nodig gehad voor een te slappe band en hadden 1 uitvaller geholpen.

Bekijk hier de foto’s

Author

Mari Berkvens

All stories by: Mari Berkvens