Zijtaart Biedt-Bromt meer 2018

Zijtaart Biedt-Bromt meer 2018

150 150 Mari Berkvens

Vandaag was het weer zover  Zijtaart stond weer in het teken van Zijtaart Biedt/Bromt Meer . Samen met de oldtimer auto’s en oude tractoren zetten De Bromvliegers in de ochtend het hele kerkdorp om in een waar museum van klassieke voertuigen.

Een keur aan merken en types verscheen aan de start, we beperken ons in deze enkel tot de tweewielers welke met een deelnemersaantal van 258, verdeeld over 186 leden en 72 niet leden veruit de grootste groep vormden.

De route voerde via mooie landwegen over Olland en Liempde  naar de pauzeplaats in De Oirschot waar men genoot van een kop soep of een broodje frikandel of kroket. Na de pauze ging de route via Best en Son om via Nederwetten weer richting Zijtaart te gaan. Deelnemers troffen het met het weer, als men naar de lucht keek driegde het de hele dag of het zou gaan regen maar dat blijf ons gelukkig bespaard.

Bij terugkomst in Zijtaart werden de bromfietsen en solexen geparkeerd langs de route van de braderie zodat de bezoekers de mooie tweewielers nog eens konden bekijken, voor de deelnemers was er nog lekkere puntzak friet.

Het was een mooie route door het Brabantse land iedereen dit deze rit mogelijk heeft gemaakt. Bedankt.

De foto’s zijn hier te zien.

Foto’s deel 2 klik hier.

 

We zien jullie graag allemaal op 22 juli bij de Holder De Polder Tocht in Rosmalen, zorgen jullie weer voor mooi weer?

Author

Mari Berkvens

All stories by: Mari Berkvens