Voorjaarsrit 2018

Voorjaarsrit 2018

Voorjaarsrit 2018

150 150 Mari Berkvens

Al Enkele dagen werd aangegeven dat het wel 30 graden zou worden en droog maar vanaf zaterdagmiddag veranderde de weersvoorspellingen en zou er zondagmiddag Onweer Zware Regen en Hagel over het zuiden van Nederland trekken.

Maar toch kwamen er 218 liefhebbers naar Oirschot.

Voor de 3e keer op rij was de startplaats bij café zaal Vingerhoeds aan de oude grindweg.

In verband met de nieuwe AVG wet moesten alle deelnemers voordat ze konden inschrijven een formulier onderteken dat ze akkoord gingen met de vernieuwde voorwaarden.

Rond de klok van half 11 vertrokken de solexen om, om 11.00 uur gevolgd te worden door de bromfietsen.

De route was dit jaar richting Boxtel en Haren om via Biezenmortel naar Loon op Zand te rijden waar de pauzeplaats was.

Na de pauze werd richting de Moer gegaan toen langs de Coca Cola fabriek richting Tilburg en Gilze hierna dwars door Goirle en langs Hilvarenbeek, vervolgens langs de molen van Moergestel hierna werd Oirschot aangehouden om zo weer bij de startplaats aan te komen.

Ondanks de slechte voorspellingen waren er maar een paar deelnemers nat geworden door de regen onderweg, maar eenmaal aangekomen in Oirschot begon het toch te regen maar kon men schuilen onder de vele parasols al daar.

De bezemwagen reed deze keer niet voor niets mee bij terugkomst stond er een Zundapp en een Honda op.

Na afloop kregen de mannen van de Vette Ketting die deze tocht hadden uitgezet vele complimenten van de deelnemers over de mooie route waar ze gereden hadden.

De foto’s staan inmiddels online;

Deel 1

Deel 2

 

Author

Mari Berkvens

All stories by: Mari Berkvens